Гардът на Кливланд Кавалиърс и испанския национален отбор Рики Рубио се

...
Гардът на Кливланд Кавалиърс и испанския национален отбор Рики Рубио се
Коментари Харесай

Рики Рубио спира с баскетбола заради проблеми с психичното здраве

Гардът на Кливланд Кавалиърс и испанския народен отбор Рики Рубио се отдръпва за неопределен срок от баскетбола заради психически проблеми. Новината бе  обявена публично от федерацията на Испания, която цитира самия него.

" Реших да спра с професионалната си активност, с цел да се погрижа за психологичното си здраве. Искам да благодаря на Испанската федерация за цялата поддръжка, която получих. Те схванаха решението ми. Днес #LaFamilia (б.р. семейство) има повече смисъл от всеки път. Благодаря! ", съобщи Рубио в публично изказване.

Информацията е изключително неприятна за испанския народен тим, който изгуби доста значима част от редиците си за Световно състезание в Япония, Индонезия и Филипините, което стартира на 25 август. Рубио взе присъединяване в тренировките на представителния отбор на страната си, само че очевидно Серджо Скариоло ще би трябвало да се оправя с две отсъстващи съществени фигури, имайки поради и неналичието на Лоренцо Браун.

Рубио беше част от състава на Испания, който завоюва международната купа през 2019 година в Китай, а във визитката му личат още и два златни медала от Европейските шампионати през 2009 и 2011 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР